Skupina Legrand

Skupina Legrand je svetovno priznan proizvajalec proizvodov in sistemov za električne inštalacije in informacijska omrežja za stanovanjske, poslovne in industrijske objekte. V svetovnem merilu zavzema vodilni položaj v proizvodnji stikalnih programov (19% tržni delež) in razvodnih sistemov (15% tržni delež) in je hkrati edini proizvajalec elektroinštalacijske opreme, ki nudi opremo za vse svetovne električne standarde.

Sedež podjetja je v Franciji v Limogesu. V obratih Skupine Legrand, ki ima v lasti več kot 4.500 patentov za izume, se proizvaja okoli 250.000 proizvodov. Prihodek družbe za leto 2014 je znašal 4,5 milijarde evrov. Skupina Legrand zaposluje več kot 35.000 ljudi po vsem svetu.

Legrandova ponudba je celovita, prilagojena poslovnim, industrijskim in stanovanjskim objektom, zaradi česar smo prisotni v več kot 180-ih državah širom sveta: nadzor in spremljanje instalacij, sistemi napajanja, energetika, VDI sistemi... Skupina Legrand nudi številne rešitve za upravljanje razsvetljave, ogrevanja, energije, informacijskih omrežij ter kontrole dostopa do objektov. Paleta izdelkov vključuje več kot 250.000 kataloških številk.

 

2015 Legrand – Vse pravice pridržane